Zakaj naravni gradbeni in izolacijski materiali?

Ker nudijo zdravo bivalno okolje.

Tako kot imamo ljudje kožo – največji organ, naravni element, ki varuje naše notranje organe, imajo lahko tudi objekti povsem naraven »ovoj«. Tako kot imajo objekti konstrukcijo in fasado, ter ostale notranje elemente, imajo tudi naša telesa skelet in kožo, ter ostale notranje organe. Vse našteto pa je (lahko) izključno naravno oziroma iz materialov brez za vas in okolje škodljivih dodatkov.


Danes, bolj kot kdajkoli v preteklosti, ljudje občutimo posledice razvoja civilizacije, napredka tehnologij in izgubljanja stika z naravo. Naš največji organ, tudi čutilo – koža je v današnjem času vse manj v stiku z naravo. Četudi smo v naravi, smo zaščiteni z oblačili, ki (roko na srce) v mnogo primerih ne delujejo zdravo. Tudi v objektih je koža vse manj v stiku z elementom katerega del je – naravo. Že v 18. stoletju so filozofi ozaveščali ljudi in pozivali k večjemu sožitju z naravo. Med njimi je bil s stavkom »Nazaj k naravi«, v ospredju Jean-Jacques Rousseau. Danes tovrstne usmeritve moderno označujemo kot elemente trajnostnega delovanja družbe.

 

Se zavedamo ali ne, si priznamo ali ne, vse umetne tvorbe v našem okolju vplivajo negativno na naše zdravje, vse bolj tudi na vsakodnevno počutje. Kaj lahko naredimo sami, kaj lahko naredimo, da bo naše telo bolj zdravo? Sprejmemo odločitev, da bomo živeli v objektu, ki je narejen iz naravnih gradbenih elementov.

 

Zakaj Natura produkt?

Razvoj civilizacije nam namreč neprestano ponuja nove rešitve v gradnji objektov, predvsem z razvojem umetnih materialov. Tako je bil za nas sprejem odločitve, da se vrnemo tja, kjer smo v preteklosti že bili … in živeli kvalitetnejše ter bolj zdravo, povsem logičen. V našem okolju namreč še vedno obstajajo objekti, ki so narejeni iz naravnih materialov, nekateri tudi še vedno služijo svojemu namenu. V svetu naletimo na objekte iz naravnih materialov v vseh civilizacijah, kulturah in na vseh kontinentih.

 

Da se je naša vizija pravilna, izkazuje vse več proizvajalcev naravnih gradbenih materialov po vsem svetu ter vse več zadovoljnih kupcev. Danes tako naravni gradbeni materiali v ozaveščenih družbah vse bolj izpodrivajo umetne. Tudi v našem okolju so, zaradi zavesti posameznikov in vse opaznejših priporočilih stroke ter vloge Eko sklada, objekti grajeni iz naravnih gradbenih materialov vse številčnejši.

 

Na naših straneh navajamo obsežno paleto naravnih gradbenih materialov. Vi le izberite tiste, ki vam odgovarjajo. Za lažje odločanje so ob predstavitvah prikazani tudi detajli z navodili za vgradnjo.

 

Zavedanje, da poraba energije za ogrevanje in hlajenje ni odvisna le od debeline toplotne izolacije, temveč od sklopa detajlov, ki so pomemben člen v verigi, ki pelje do končnega cilja, nas vodi v izbrano, a široko ponudbo naravnih gradbenih materialov. Materiale izdelujejo priznani svetovni proizvajalci, ki so v samem vrhu kvalitete in mnogi med njimi v marsikaterem segmentu celo nimajo konkurence.

 

Zavedamo se, da še tako dober material ne pomeni nič, če ni vgrajen strokovno pravilno, zato dajemo poseben poudarek svetovanju za optimalno vgradnjo in detajlom glede na izbran objekt. Skupaj z proizvajalci naravnih gradbenih materialov snujemo tehnološke in sistemske rešitve za detajle gradnje s katerimi optimiziramo lastnosti posameznega vgrajenega elementa. Izvajamo izobraževanja za strokovno javnost, z veseljem pa se posvetimo prav vsakomur, ki želi o naravnih gradbenih materialih vedeti več. Tako je tudi naša spletna stran vsebinsko zasnovana kot priročnik za gradnjo z naravnimi gradbenimi materiali. Uporabite ga, zahtevajte od izvajalca gradnje vašega objekta ali projektanta objekt iz naravnih gradbenih materialov.

 


Na trgu smo za vas. Želite vedeti več, želite preprosto posvet s strokovnjakom, želite materiale pred nakupno odločitvijo videti v živo? Pokličite nas ali pa nam pošljite povpraševanje, uskladili vam bomo termin s strokovnjakom v naših prostorih, kjer vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pomagali poiskati za vas najprimernejšo rešitev. Naši strokovnjaki vam lahko svetujejo tudi na področju energijsko varčne gradnje, kateri sistem prezračevanja ali ogrevanja je najbolj primeren za vašo hišo, izdelamo vam izračune gradbene fizike ali PHPP izračun in to popolnoma brezplačno v kolikor boste pri gradnji uporabili materiale iz našega prodajnega programa.

 

Zdravo bivalno okolje - živeti v objektu, ki je narejen iz naravnih gradbenih elementov.

Dober primer vgradnje naravnih gradbenih materialov je vedno podprt s tehnološko dovršenimi detajli.