AGEPAN OSB/3 PUR in OSB/4 PUR


Izredno dimenzijsko stabilne gradbene lesene plošče OSB (Oriented Strand Board) so izdelane iz lesa iglavcev in uporabne tako za konstrukcijo kot dekoracijo.

Plošče se v procesno krmiljenem, brezkončnem postopku troslojno stisnejo. Zgornja in spodnja plast v plošči potekata vzdolžno, osrednja lega oz. plast  pa poteka prečno glede na smer poteka izdelave plošč.

 

Ta princip izdelave, ki ga poznamo že pri vezanem lesu, daje plošči AGEPAN OSB visoko dimenzijsko stabilnost in odlično trdnost.


AGEPAN® OSB/3 PUR je zmogljiva lesena delovna plošča, ki se ponaša z visoko trdnostjo. Odlično se obnaša pri obdelavi in izdelavi konstrukcijskih elementov. Plošča je bila konstruirana za normalne zahteve in obremenitve in nudi izvajalcu izredno dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Za zadovoljevanje visokih okoljevarstvenih standardov, so AGEPAN® OSB/3 PUR plošče lepljene s PMDI (Polimerni difenilmetandiisocianat) lepili, ki ne vsebujejo formaldehidov ter jih odlikuje izvrstna obstojnost v vlagi. V procesu izdelave je uporabljen izključno les, pridobljen z zavednim gozdarjenjem v gozdovih okoliških regij. Merodajne za uporabo AGEPAN® OSB/3 PUR plošč so navedbe DIN 1052, stanje 2009, oz. navedbe DIN 68800.

 
AGEPAN® OSB/4 PUR je plošča, ki ima izboljšane tehnične vrednosti.

PREDNOSTI: 
 - Konstrukcijska plošča


- Plošča uporabna kot parna ovira


- Odpornost na vlago


- Dimenzijska stabilnost


 - Velika fizična stabilnost pri razmeroma majhni gostoti materiala


- Odporna na vlago (2. Skupina uporabnosti)


- Zmanjšani raztezki pri povečanju vlažnosti


- Zlepljeno brez formaldehidov


- Surovina je iz PEFC certificiranega lesa pridobljenega z racionalnim gozdarjenjem


- CE certifikat po DIN EN 13986


- Plošče lahko obdelujemo kot les


- Pri nebrušenih ploščah je površina kratkoročno vodo odbojna


- Vsesplošno uporabna z veliko izbiro dimenzij


- Brušena plošča primerna za neposreden nanos