MATERIALI ZA TESNENJE


Praviloma je temperatura zraka v stavbi večino leta višja kot zunaj. Še posebej v zimskem času je lahko razlika med zunanjo in notranjo temperaturo tudi 30°C in več. S tem prihaja do tlačnih razlik, kar povzroči, da topel zrak išče netesne stike na ovoju stavbe, saj se želita notranji in zunanji tlak izenačiti.

Pri varčevanju z energijo za ogrevanje in tudi hlajenje je tesnost stavbe še kako pomembna. To ne pomeni, da se bomo v stavbi zadušili, temveč da bomo preprečili gradbene poškodbe kot so plesen in podobno. Le te nastanejo zaradi ohlajanja toplega zraka, ki potuje skozi netesne stike. Pri tesnenju stavbe je potrebno izbrati takšne materiale, ki zagotavljajo tesnost vsaj 30 let. Poiščite jih na naših straneh in se prepričajte v njihovo kvaliteto.

ZRAKOTESNI LEPILNI TRAKOVIG589

Lepilni trak za zunanjo in notranjo uporabo. Različne širine ...

   
   

NAGELDICHTBAND G604G604

Za tesnenje prebojev pri pritrjevanju letev

External link opens in new tab or window
   
   

KOMPRIMIRANI TRAKOVI ZA TESNENJE REŽ

G315

PUR tesnilni trak, povsem impregniran iz negorljive Polyacrylatimprägnierung z lepilom na eni strani. Tesni tudi pri močnem dežju in vetru.  Uporablja se za tesnjenje oken in na spojih različnih materialov tako znotraj kot zunaj.

   
   

 BUTYL LEPILNI TRAKOVI


BUTYL TRAK
Univerzalni lepilni trak z 300%
raztezkom omogoča lepljenje
različnih spojev (žlote, preboji cevi ipd.)

  BUTYL TRAK
ZA TESNENJE PREBOJEV ZARADI ŽEBLJEV
(Nageldichtband)  


MATERIALI ZA BOLJŠI OPRIJEM


PRIMER 6300

Primer 6300 je brez topil in se uporablja za les, zid in beton, da se ustvarijo primerni pogoji za boljši oprijem lepilnih trakov. Še posebej, če lepljenje in tesnjenje zahteva zrakotesen ovoj stavbe v skladu z DIN 4108 del 7.


       
 
FORTAX 6400
Hitrosušeča tesnilna masa v kartuši za tesnenje parnih ovir ali zapor, oken in vrat.